ROMANS BRIEF

In 1998 maakte stichting CHOE een film over het internaat in Perechyn, ‘Romans brief’. Hoofdrolspeler is de twaalfjarige Roman, hij vertelt iets over zijn leven binnen het internaat.

CHOE KERSTACTIE 2012

In 2011 schonk SBS6 aandacht aan de jaarlijkse kerstactie van stichting CHOE. Het filmpje geeft een goed beeld van de situatie in Oekraïne en binnen de tehuizen.

‘THUIS’

Yura is een Oekraïense jongen, 16 jaar, zijn ouders zijn overleden, hij woont in een internaat. Soms bezoekt hij zijn oma en is hij even ‘thuis’. Van zo’n bezoek heeft hij zelf een filmpje gemaakt.
Het werk en activiteiten van stichting CHOE worden soms op video vastgelegd. Soms door mensen die meereizen naar Oekraïne, soms door onze doelgroep, door onszelf en af en toe zelfs door Nederlandse of Oekraïense omroepen. Zo hebben SBS6, RTL en NOS ons werk meer dan eens via een TV-uitzending ondersteund. Camiel Zwart vervaardigde de documentaire ‘Samen Alleen’ over het leven in het internaat in Perechyn. De film werd op verschillende festivals genomineerd en won in Qatar de Golden Award.
BEKIJK VIDEO BEKIJK VIDEO BEIJK VIDEO BEIJK VIDEO BEKIJK VIDEO BEKIJK VIDEO
TELEVISIE & VIDEO
Moscow
Stockholm
Istanbul
Warsaw
Berlin
Vienna
Ukraine

SAMEN ALLEEN

In 2008 maakte Camiel Zwart de documentaire ‘Samen Alleen’ over het leven in een weeshuis in Oekraïne. De film was een groot succes en won in Qatar de Golden Award.
BEKIJK VIDEO BEKIJK VIDEO BEKIJK VIDEO BEKIJK VIDEO

VAKANTIEPLAN

Wat betekent het vakantieplan van stichting CHOE voor een Oekraïens kind? Hoe kijkt een Oekraïense jongere terug op de vakantie in Nederland? SBS6 bracht het in beeld.

DIVERSE VIDEO’S

STICHTING CHOE - ZONNEDAUW 26A - 7443ER - NIJVERDAL - TELEFOON +31 (548) 616352 - EMAIL choe@wxs.nl