[website ontwerp] [website bouwen] [CHOE]
[Wie zijn we]
[Wat doen we]
[Werkgroepen]
[Partners]
[Contact]
[School 13]
[Jongeren in Uzhgorod]
[Hulp en donatie]
[Internaat Perechyn]
[Opvanghuis Perechyn]
[Internaat Nizhniy Bistriy]
[Kindertehuis Cinadiewo]
[Zigeunerkampen]
[Andere doelgroepen]
[Gezondheidszorg]
[Straatkinderen]
[Vakantieplan]
[Studentplan]
[Hulpstransporten]
[Busreizen]
[Video]
[Muziek]
[]
[ANBI]

CHOE helpt ouderloze internaatkinderen in Perechyn

Perechyn

CHOE organiseert kerstacties voor jong en oud in Oekraine

Kerstacties

CHOE ondersteunt Opika

vrouwenorganisatie Perechyn

  

Opika

Op +/- 15-jarige leeftijd hebben de kinderen van het internaat in Perechyn alle negen klassen doorlopen. Een aantal van hen blijft wonen binnen het internaat (10-11) en volgt lessen aan twee plaatselijke scholen waarna een universitaire opleiding gevolgd kan worden. Anderen verlaten het internaat en proberen in aanmerking te komen voor lager vervolgonderwijs. Veel Perechynse kinderen vinden een plek in Zimer, Uzhgorod, Mukachewo, Beresnik of Svalava. Met de huisvesting van deze kinderen is het vaak zeer slecht gesteld. De studentenflats verkeren vaak in een verschrikkelijke staat, hygiƫne ontbreekt en de toezicht op en zorg voor de kinderen is vaak minimaal. Vandaar dat er kinderen zijn die de overstap niet aankunnen en kiezen voor een zwervend bestaan.


Stichting CHOE ondersteunt de kinderen die een opleiding volgen met voedsel, kleding en medische zorg. Een aantal kinderen maakt deel uit van ons Studentplan. Echter, vaak ontstaat er een groot probleem wanneer de kinderen hun twee- of driejaarlijkse (lagere) opleiding hebben afgerond.

Ze staan dan vaak letterlijk op straat, er is immers geen familie die voor je zorgt? Voor een aantal kinderen heeft stichting CHOE huisvesting gerealiseerd, echter onze financiƫle middelen zijn te beperkt om voor een grotere groep kinderen iets te kunnen betekenen.

Helpt u ons een handje?

  

Vervolgonderwijs