Wat niemand had verwacht gebeurde toch, op 24 februari 2022 viel het Russische leger Oekraine binnen. De gevolgen zijn verschrikkelijk en eigenlijk niet te overzien. Wat doen we en wat kunnen we doen? In overleg met instanties in Nederland, onze medewerkers in Oekraine, hulporganisaties in de regio, de overheid, proberen we zoveel mogelijk hulp ‘op maat’ te leveren. hulp op maat te leveren.
OORLOG OEKRAINE
Moscow
Stockholm
Istanbul
Warsaw
Berlin
Vienna
Ukraine
STICHTING CHOE - ZONNEDAUW 26A - 7443ER - NIJVERDAL - TELEFOON +31 (548) 616352 - EMAIL choe@wxs.nl

OPVANG VLUCHTELINGEN NL

We krijgen veel vragen van mensen die iets willen doen voor Oekraiense mensen die op de vlucht zijn. Veel mensen zijn bereid één of meerdere vluchtelingen op te vangen. Landen als Polen, Slowakije en Hongarije doen hun uiterste best voor de (eerste) opvang van vluchtelingen. De wijze waarop zij dit doen is bewonderenswaardig. Ook in Nederland zijn er intitiatieven op dit gebied. UNHCR (VN-Vluchtelingenorganisatie) geeft op haar website duidelijke informatie.
UNHCR UNHCR
ADVIEZEN ADVIEZEN

WEBLOG

We schreven t/m mei 2022 updates over ons werk in Oekraine.

GEZOCHT/GEVRAAGD

(UPDATE 14-02-2023) LAPTOPS Veel Oekraiense kinderen hebben in de afgelopen jaren door corona en de oorlog geen normaal onderwijs kunnen volgen. We zijn op zoek naar gebruikte laptops en tablets zodat kinderen online lessen kunnen volgen. KAARSEN Stroomuitval is een veel voorkomend probleem in Oekraine. Kaarsen, in alle maten en soorten, nieuw of gebruikt, zijn van harte welkom! SMARTPHONES Er is grote vraag naar smartphones en powerbanks. Ook opladers (alle soorten en merken) zijn bruikbaar! MEDISCH MATERIAAL Wie kan ons helpen aan verbanddozen, EHBO-koffers, en ander medisch materiaal? INSTANT VOEDSEL Er is een constante vraag naar instant soepen, voedsel en noodrantsoenen. PERSOONLIJKE VERZORGING Zeep, shampoo, tandpasta, tandenborstels etc. THERMO KLEDING Grote vraag is er ook naar thermo kleding, shirts, broeken, ondergoed, sokken, alles is bruikbaar. DONATIES Uiteraard stellen we een donatie zéér op prijs!

OPVANG VLUCHTELINGEN UA

Veel Oekraieners zijn gevlucht naar het westen van Oekraine. Wij bieden mensen huisvesting aan in ons appartementen- complex in Perechyn. Naast onderdak kunnen velen van hen een (eerste) helpende hand goed gebruiken. Met uw hulp komen we een heel eind!
Sinds het uitbreken van de oorlog verzorgen we met regelmaat hulptransporten naar Oekraine. De nadruk ligt daarbij op de opvang en huisvesting van vluchtelingen in Oekraine, bevoorrading van zieken- huizen met medische materialen, ondersteuning van onderwijsinstellingen en individuele hulp.
DONATIE DONATIE