[website bouwen] [website maken] [Hulp en donatie]
[Medische hulp-2]

Volodymir Blaha is geboren op 15 april 1990 in de stad Uzhgorod in Oekraine.

Op negenjarige leeftijd viel hij uit een boom en kwam op een hek terecht. Hij werd ernstig gewond overgebracht naar een ziekenhuis. Na diverse operaties gaven de Oekraiense artsen het op, ze konden niets voor Volodymir betekenen. De ernstig getraumatiseerde jongen werd overgebracht naar de isolator (ziekenboeg) van het internaat in Perechyn.

De verwachting was dat hij nog maar korte tijd zou leven. Volodymir kwam in 1999 samen met Roman Bumbi naar Nederland en werd opgevangen door de familie B. Ebeltjes in Nijverdal. Na tweeenhalf jaar en drie operaties keerde Volodymir in 2003 gezond en wel terug naar Oekraine.  Hij maakt het goed!

Misha Fetenko werd geboren met een ernstige darmafwijking. De dokters besloten kort na zijn geboorte een stoma aan te brengen. Sindsdien stapelden de problemen zich op. Keer op keer werd Misha geopereerd echter zonder bevredigend resultaat. Uiteindelijk gaven de Oekra├»ense doktoren het op en werd Misha niet meer behandeld. De vader van Misha liet zijn gezin in de steek en in 2005 werd bij de moeder van Misha kanker geconstateerd, in 2006 overleed zij. Misha's oma besloot vervolgens de zorg voor Misha op zich te nemen. Echter, in juni 2006 werd ook bij haar kanker geconstateerd. In oktober 2006 werd de ernstig getraumatiseerde Misha ondergebracht in het internaat in Perechyn. In februari 2010 kwam Misha naar  Nederland en werd met succes door het UMC in Groningen behandeld. Misha is ondergebracht bij een tante en maakt het goed.

Serhiy Pekar is op 2 februari 1987 geboren in Perechyn. Sinds zijn geboorte leed Serhiy aan een supraclaviculaire tumor in zijn hals. De tumor was levensbedreigend en Serhiy werd tot drie-maal toe klinisch dood verklaard. Artsen in Oekraine waren niet in staat om hem te helpen. Serhiy komt uit een erg arm gezin, vader is al lange tijd werkloos. In november 2001 werd Serhiy geopereerd in het VU-Ziekenhuis te Amsterdam door Prof. Heij. In eerste instantie leek alles goed te gaan. Echter, kort daarop ontstond er een inwendige bloeding. Op donderdag 29 november werd Serhiy opnieuw geopereerd en opgenomen op de afdeling intensive care. Gelukkig ging het daarna beter met hem. Op 4 december mocht hij weer terugkeren naar zijn pleeggezin H. Bergman in Nijverdal. Op 15 februari keerde Serhiy terug naar zijn familie in Perechyn.  

Anna Serdyuk is geboren op 4 november 1990. Zij groeide op in Perechyn, samen met haar tweelingzusje en een oudere broer. Op een gegeven moment liet de vader zijn gezin in de steek en bleek moeder niet in staat te zijn nog langer voor haar kinderen te zorgen.

De beide meisjes werden ondergebracht in het internaat in Perechyn.

Anna is gedeeltelijk blind, haar linkeroog is niet ontwikkeld. Anna verbeef van 21 december 2002 tot 18 februari 2003 in Nederland bij de familie J. Olthof in Nijverdal. In januari 2003 werd Anna onderzocht door Dr. Imhof van het Academisch ziekenhuis te Amsterdam. In de zomer van 2003 werd zij met succes behandeld.

  

Roman Bumbi is geboren op 31 maart 1989 in het plaatsje Obbawa in Oekraïne. De ouders van Roman waren straatarm en moeder werd in 1992 ernstig ziek en overleed kort daarna. Roman kreeg te kampen met een chronische hepatitis-B infectie. Toen hij drie jaar oud was liet zijn vader hem achter in een ziekenhuis. Later werd hij ondergebracht in tehuizen in Vinogradov, Cinadiewo en Perechyn. Roman werd niet of nauwelijks behandeld. Sinds december 1999 verblijft Roman in Nederland. In september 2004 gaven de doktoren van het UMC in Groningen te kennen dat Roman in aanmerking zou kunnen komen voor een levertransplantie. Hij werd op de wachtlijst geplaatst en in januari 2006 opgenomen voor een transplantatie. Ruim drie weken later was Roman weer thuis in Nijverdal.

Sinds 2008 is Roman in het bezit van een Nederlands paspoort en heeft hij een baan!

Medische hulp