[website maken] [website bouwen] [CHOE]
[Wie zijn we]
[Wat doen we]
[Werkgroepen]
[Partners]
[Contact]
[Hulp in Perechyn]
[Huisvesting 10-11]
[Opvanghuis Perechyn]
[Muziek]
[Kerstacties]
[Perechyn-oude-foto's]
[Internaat Perechyn]
[Opvanghuis Perechyn]
[Internaat Nizhniy Bistriy]
[Kindertehuis Cinadiewo]
[Zigeunerkampen]
[Andere doelgroepen]
[Gezondheidszorg]
[Straatkinderen]
[Vakantieplan]
[Studentplan]
[Hulpstransporten]
[Busreizen]
[Video]
[Muziek]
[]
[Perechyn-foto's 2011]
[ANBI]

CHOE organiseert jaarlijks een busreis naar Oekraine

Busreizen

CHOE organiseert vakanties voor Oekraïense kinderen

Kinderen in Perechyn

(september 2011)

Fotopagina

Vakantieplan

In het internaat in Perechyn wonen +/- 90 kinderen. Een klein aantal van hen is wees en opgegroeid in een kindertehuis, anderen zijn door de overheid bij de ouders weggehaald of simpelweg van de straat geplukt.

Binnen het internaat zijn veel gemotiveerde en betrokken personeelsleden werkzaam, mensen die zijn begaan met het lot van de kinderen. Maar hoezeer het personeel zich ook inspant, opgroeien zonder ouderliefde valt de internaatkinderen erg zwaar. De kinderen hebben in hun jonge leven al veel meegemaakt, dat leed is vaak met geen pen te beschrijven.

De psychische nood onder de kinderen is daardoor erg groot.

Toch zijn er kinderen binnen het internaat die iets van hun leven willen maken.  Er zijn inmiddels veel kinderen die na het internaat een universitaire opleiding hebben gevolgd en deze met succes hebben afgerond. Maar er zijn ook kinderen die minder succesvol zijn en in de criminaliteit of prostitutie zijn beland. Hierdoor staat het internaat in Perechyn (en andere Oekraiense internaten) vaak in een kwaad daglicht. Dit is onterecht, een internaat kan niet verantwoordelijk worden geacht voor de (probleem)kinderen die zij opvangt. Die verantwoording ligt immers bij de ouders van het kind en de Oekraiense overheid.

Natuurlijk, er gaat niets boven een eigen gezin, een eigen vader en moeder. Maar wanneer je als kind te maken krijgt met verwaarlozing, misbruik en uitbuiting ben je in Oekraine beter af in een internaat.

En als het even kan in Perechyn...

Internaat Perechyn