[website ontwerp] [website bouwen] [Internaat Perechyn]
[Opvanghuis Perechyn]
[Internaat Nizhniy Bistriy]
[Kindertehuis Cinadiewo]
[Zigeunerkampen]
[Andere doelgroepen]
[Gezondheidszorg]
[Straatkinderen]
[Vakantieplan]
[Studentplan]
[Hulpstransporten]
[Busreizen]
[Video]
[Muziek]
[]
[ANBI]
[CHOE]
[Wie zijn we]
[Wat doen we]
[Werkgroepen]
[Partners]
[Contact]

CHOE organiseert jaarlijks een busreis naar Oekraine

Busreizen

CHOE organiseert vakanties voor Oekraïense kinderen

Jongerenwerkgroep voor kinderen in Nizhniy Bistriy

  

Nizhniy Bistriy

Vakantieplan

In het zuidwesten van Oekraine ligt, ver van de bewoonde wereld, aan de rivier de Tisza, het plaatsje Nizhniy Bistriy. Aan de rand van het plaatsje is in een ver verleden een sanatorium gebouwd. In het gebouw zijn nu 150 kinderen gehuisvest en een stokoud schoolgebouw staat op hetzelfde terrein. De kinderen zijn 'sociale wezen', ze zijn door hun ouders in de steek gelaten of door de overheid bij de ouders weggehaald.


Stichting CHOE kwam in oktober 2015 voor het eerst in contact met de leiding en de kinderen van het internaat in Nizhniy Bistriy. Binnen het internaat was een groot tekort aan allerlei zaken. Vandaar dat CHOE besloot ook iets voor deze kinderen te betekenen.


In november werd een grote hoeveelheid (in Oekraine gekochte) hulp-goederen ter beschikking gesteld, waaronder kleding, speelgoed en lesmateriaal. In december werd opnieuw een voorraad (nieuwe) kleding bezorgd.


Stichting CHOE wil de kinderen in Nizhniy Bistriy een structurele vorm van hulp bieden, vervolgonderwijs (middels het Studentplan) en huisvesting op latere leeftijd. Of de kinderen in aanmerking kunnen komen voor het jaarlijkse vakantieplan van stichting CHOE is op dit moment nog niet duidelijk.


 

Internaat Nizhniy Bistriy