In april 1994 bracht stichting CHOE een eerste bezoek aan Oekraïne. In 1996 kwamen we in het plaatsje Perechyn terecht en hadden al snel een goed contact met het management en de kinderen. In de loop der jaren werd Perechyn de uitvalsbasis van stichting CHOE, vanuit Perechyn wordt tot op de dag van vandaag ondersteuning gegeven aan vele tehuizen, internaten en scholen in de regio. Initiatieven op het gebied van hulpverlening in Perechyn proberen we, voor zover mogelijk, financieel te ondersteunen.
HULP IN PERECHYN
Moscow
Stockholm
Istanbul
Warsaw
Berlin
Vienna
Ukraine

OPVANGHUIS PERECHYN

In 2009 werd een begin gemaakt met de bouw van een prachtig opvangcentrum. Vier jaar later, in 2013, werd het voltooid. Het centrum kan onderdak bieden aan 50 jongeren. Tot op de dag van vandaag voorziet het gebouw in een grote behoefte. De bouw werd gefinancierd door de Fred Foundation, stichting CHOE, Kidsrights, Wilde Ganzen en NCDO…

INTERNAAT PERECHYN

In het internaat in Perechyn zijn +/- 90 kinderen ondergebracht. Een klein aantal van hen is wees en opgegroeid in een kindertehuis, anderen zijn door de overheid bij de ouders weggehaald of van straat geplukt…
LEES MEER LEES MEER
In samenwerking met de Fred Foundation hebben we in 2016-2020 een prachtig activiteitencentrum in Perechyn gerealiseerd. Een oude Sovjet fabriek werd omgevormd tot een multifunctioneel centrum voor onze doelgroepen…

SAKURA CENTRUM

LEES MEER LEES MEER

NGO OPIKA

De vrouwenorganisatie Opika werd in 2000 opgericht door een groep professionele leerkrachten van het internaat in Perechyn. Opika richt zich op weeskinderen en schoolverlaters. Stichting CHOE werkt sinds 2000 samen met Opika en financierde praktisch alle activiteiten van de organisatie. Per januari 2020 werken CHOE en Opika samen verder op projectbasis.

PLAATSELIJKE KERKEN

Ook de plaatselijke kerken van Perechyn worden af en toe door stichting CHOE financieel ondersteund. Niet alleen in hun werk voor de armen, maar ook voor onderhoud/verbetering van de kerkgebouwen.

ZIEKENHUIS & POLIKLINIEK

De situatie binnen het ziekenhuis en polikliniek laat over het algemeen veel te wensen over. Er zijn tekorten op allerlei gebied. Stichting CHOE biedt regelmatig hulp in de vorm van geld en goederen.

SCHOOL 13

in 2004 kwam stichting CHOE in contact met school 13, een (lagere) technische school met enkele honderden leerlingen. In de nabijgelegen studentenflat van de school zijn ook ouderloze kinderen (schoolverlaters) uit het internaat in Perechyn ondergebracht. Stichting CHOE financierde verschillende renovaties binnen de school en de studentenflat. Kamers werden gerenoveerd, het dak vervangen, toiletten geinstalleerd en was- en douchegelegenheden aangelegd. De ouderloze leerlingen van school 13 kunnen in geval van nood een beroep op ons doen.
LEES MEER LEES MEER
STICHTING CHOE - ZONNEDAUW 26A - 7443ER - NIJVERDAL - TELEFOON +31 (548) 616352 - EMAIL choe@wxs.nl