[website ontwerp] [website maken] [CHOE]
[Wie zijn we]
[Wat doen we]
[Werkgroepen]
[Partners]
[Contact]
[Internaat Perechyn]
[Opvanghuis Perechyn]
[Internaat Nizhniy Bistriy]
[Kindertehuis Cinadiewo]
[Zigeunerkampen]
[Andere doelgroepen]
[Gezondheidszorg]
[Straatkinderen]
[Vakantieplan]
[Studentplan]
[Hulpstransporten]
[Busreizen]
[Video]
[Muziek]
[]
[Straatkinderen]
[Fotopagina 10-11]
[ANBI]

CHOE financiert opleidingen voor Oekraiense kinderen

CHOE organiseert jaarlijks een busreis naar Oekraine

Foto's huisvesting jongeren klas 10-11

Foto's 10-11

Studentplan

Busreizen

Straatkinderen in Uzhgorod

Straatkinderen

Het internaat in Perechyn werd in 2007 uitgebreid met de klassen 10 en 11. Een bijgebouw van het internaat werd geheel gerenoveerd en en er werden vijf woonunits gemaakt die elk weer bestaan uit meerdere kamers. Elke woonruimte/huiskamer voor zes tot acht jongeren beschikt over een eigen badkamer. Het gebouw kent één centrale keuken.

De verbouwing werd direct na het ingaan van de zomervakantie 2007 in gang gezet en in oktober 2007 afgerond.


Jongeren profiteren er van als ze twee jaar langer in het internaat kunnen blijven. Het is gebruikelijk dat ze op hun vijftiende het internaat verlaten. Het vervolgonderwijs laat te wensen over en dat geldt zeker ook voor de huisvesting die de Oekraïense overheid hen aanbiedt. Jongeren van zeventien, achttien jaar zijn veel weerbaarder. Bovendien krijgen ze met een woon- en leefruimte en begeleiding in een vertrouwde omgeving veel meer mee voor de toekomst. De jongeren volgen lessen aan plaatselijke scholen in Perechyn.


De verbouwing kostte een ton. Dat geld werd bijeen gebracht door KidsRights, Fred Foundation, Wilde Ganzen en stichting CHOE. De Oekraïense overheid betaalt het levensonderhoud in de twee extra jaren die de jongeren in het internaat doorbrengen. Stichting CHOE draagt zorg voor het jaarlijkse onderhoud aan het gebouw en ondersteunt de jongeren met een maandelijkse financiele bijdrage.

  

Huisvesting 10-11