Gezondheidszorg staat in Oekraïne op een laag pitje en is over het algemeen alleen toegankelijk voor mensen die het kunnen betalen. Stichting CHOE speelt een belangrijke rol in de gezondheidszorg binnen de verschillende tehuizen, scholen en internaten. Het budget binnen de tehuizen is vaak niet toereikend, meer dan eens draagt stichting CHOE zorg voor de levering en financiering van medicijnen. Ook schoolverlateren en afgestudeerde jongeren kunnen een beroep doen op onze hulp.
DONEREN DONEREN
GEZONDHEIDSZORG
Moscow
Stockholm
Istanbul
Warsaw
Berlin
Vienna
Ukraine
SAMEN IN ACTIE

GEZONDHEIDSZORG

Stichting CHOE financiert met regelmaat medische behandelingen van kinderen en jongeren in Oekraïne. Af en toe halen we ook jongeren voor een medische behandeling naar Nederland. Vaak betreft het jongeren die in Oekraïne niet behandeld kunnen worden. Dat deze behandelingen handen vol geld kosten hoeft geen nader betoog. Uw financiele steun stellen wij dan ook zeer op prijs!

TANDARTSKOSTEN

Halfjaarlijkse tandartscontroles kent men niet in Oekraïne, een zorgverzekering evenmin. Veel jongeren kampen met een slecht gebit en meer dan eens met fikse problemen. Een tandarts kan uitkomst bieden maar een behandeling is duur en moet cash afgerekend worden. Vaak springt stichting CHOE bij om de nood te lenigen. PRIVE KLINIEKEN In Oekraïne doen we een beroep op priveklinieken wanneer het onderzoek in een regulier ziekenhuis vastloopt. Stichting CHOE heeft goede contacten met klinieken in verschillende grote steden in Oekraïne. Ook kunnen we in moeilijke medische situaties uitwijken naar een ziekenhuis in Hongarije.
NETWERK Stichting CHOE werkt in Oekraïne samen met artsen en medisch specialisten.
STICHTING CHOE - ZONNEDAUW 26A - 7443ER - NIJVERDAL - TELEFOON +31 (548) 616352 - EMAIL choe@wxs.nl